Чому огірки на грядці м'які?
Нестача вологи як у ґрунті, так і в повітрі призведе до того, що плоди стануть м'які і пусті всередині. Спека та сухе повітря є головною причиною, що веде до м'якості огірків. Контролювати вологість повітря можна за допомогою краплинного поливу, а також регулярним провітрюванням теплиці.
Як реанімувати свіжі огірки?
Досвідченим шляхом я з'ясувала, що ситуацію можна поправити дуже простим способом. Потрібно підібрати тару такого розміру, який можна розмістити у холодильнику, укласти туди огірки, залити холодною водопровідною водою. Відразу ж поставити в холодильник, оскільки за кімнатної температури результат виходить гірше.
Чому не соковиті огірки?
Огірки не люблять протяг і вітер, вони віддають перевагу нерухомому вологому повітрі. Якщо в теплиці та парнику забезпечити їм такі умови досить легко, то у відкритому ґрунті можуть виникнути проблеми. Вітру, як і перепади температури, викликають захворювання огірків та гіркота плодів.
Чому мариновані огірки виходять м'які?
Розм'якшення солоних огірків у банках, особливо за їх тривалому зберіганні, пов'язані з роботою пектолітичних ферментів. … Огірки, розташовані в нижній частині, відчувають на собі підвищений тиск, через що через якийсь час стають м'якими. При приготуванні розсолу було порушено технологію.
Чому огірки ростуть колючими?
Тільки молоденькі огірки мають колючки, виростаючи до великих розмірів стиглого огірка, колючки опадають і стають майже гладкими. Природа це зробила для того, щоб тварини не їли маленькі плоди, бо їхнє насіння ще не визріло, і не годиться до перенесення.
Чому не наливаються огірки у теплиці?
— У того, що у огірків не наливаються з'явилися зав'язі, є кілька причин. По-перше, це надто висока температура, спека. У такому разі пилок рослин стерилізується і не відбувається запилення. По-друге, це зайва вологість, при якій пилок теж не може проростати.
Як урятувати свіжі огірки?
Кожен свіжий огірок необхідно обернути в плівку та покласти на нижню полицю. Пересипані огірки із сіллю також збільшують термін зберігання. Їх необхідно нарізати на шматочки, укласти в банку і пересипати сіллю. Потім закрити кришкою та поставити в холодильник.