Як правильно заварювати соснові шишки?
Свіжі соснові голки та шишки поміщають у склянку, заливають горілкою або розведеним спиртом до країв (співвідношення шишок та горілки – 50/50). Настій витримують протягом 10 днів у теплому місці щільно закритим. Потім проціджують і використовують по 10-20 крапель із теплою водою 3 десь у день їжі.
Що лікує соснові шишки?
Тому особливо популярне вживання соснових шишок від кашлю та при перших ознаках застуди. Хорошим зміцнюючим засобом вони стануть і для людей, які страждають на бронхіт або туберкульоз. Користь соснових шишок проявляється і завдяки міститься в них таніну.
Чим корисне варення із шишок сосни?
Таке варення використовують для профілактики та лікування гострих респіраторних захворювань, добре допомагає при грипі, ангіні, бронхіті. Варення з соснових шишок полегшує сухий кашель, має відхаркувальний ефект. Соснові ліки допоможе впоратися і з проблемами травлення. Показано воно і за авітамінозу.
Як зробити настій із соснових шишок?
Настоянка шишок з горілкою та медом від застуди
- Змішайте 200 мл трав'яного меду та 200 мл горілки, щоб вийшов однорідний сироп. …
- У банку додаєте молоді шишки соснипоки вона не заповниться повністю.
- Наполягати цей варіант настоянки потрібно 3 тижні, струшуючи банку кожні 2-3 дні для перемішування.
Jan 13, 2021
Де застосовується соснові шишки?
Відвари з соснових шишок застосовують при відновленні від інсультів. Вважається, що таніни, що містяться в них, допомагають нейтралізувати розпад нейронів і запобігають паралічу. Крім того, за допомогою їх можна зміцнити стінки судин і усунути шум у вухах, поліпшити пам'ять і стан серцевого м'яза.
Як правильно заварити соснові бруньки?
Настій соснових або ялинових нирок: заварити 1 склянкою окропу 10 грамів подрібнених нирок, настояти 4 години, процідити. Пити по 1 столовій ложці через кожні 2-3 години при захворюваннях легень та нирок, простудні захворювання.
Як приймати настоянку із соснових шишок?
Спиртова настоянка із соснових шишок. Залити 12 зрілих соснових шишок 1 літром 70%-ного спирту і дати відстоятися протягом двох тижнів у темному місці. Процідити. Приймати по 1 чайній ложці щодня після їжі.