Прибирання тютюну починається з нижніх ярусів приблизно через 40-45 днів після висадження тютюну у ґрунт. Якщо ви знімете незрілий або перестиглий лист, якість тютюну буде поганим. тютюну починається з нижніх ярусів приблизно через 40-45 днів після висадження тютюну у ґрунт. Якщо ви знімете незрілий або перестиглий лист, якість тютюну буде поганим.Sep 24, 2019
Коли треба збирати листя тютюну?
Збір перших тютюнового листя починається з середини липня і продовжується до кінця серпня, коли листя починають жовтіти. На одному кущі розташовується від 12 до 18 листя, що прибирають вручну, починаючи з самого низу.
Коли зривати листя тютюну та як правильно сушити?
Щоб дізнатися, коли зривають листя тютюну для сушіння, варто керуватися такими ознаками:
- у міру дозрівання лист починає набувати жовтого забарвлення по краях;
- краю листа починають поступово закручуватися;
- при відриванні повинен видається специфічний тріск, що говорить про повне висихання.
Aug 30, 2021
Як визначити, що тютюн дозрів?
0:132:23Suggested clip 55 secondsЯК ВИЗНАЧИТИ ЗРІЛІСТЬ ЛИСТА? | ЗБІР ВРОЖАЮЧИЙ ТютюнYouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Коли Співає тютюн?
Зазвичай перший ярус дозріває у той час, коли на кущі з'являються перші бруньки квітів (приблизно 40-45 днів після посадки). тютюну). Найпростіший спосіб визначити, чи визрів лист – спробувати відламати його.
Як зробити ферментацію тютюну?
Ферментація тютюну в домашніх умовах – кропіткий процес. Ваш тютюн повинен бути повністю висушений, після чого сухе листя кладуть у мішок або пакет і зволожують його з пульверизатора. Залиште листя в пакеті на добу, щоб вони зволожилися. Вологість листя має становити близько 50%.
Які основні правила вирощування тютюну?
Для досягнення найкращих результатів, тютюн повинен визрівати у період відсутності злив. Оскільки надлишок вологи призводить до псування рослини, тютюн стає тонким і починає хворіти. Ідеальною температурою для вирощування тютюну є показники не нижче +20 та не вище +30 градусів.
Скільки сушити тютюн?
Як тільки тютюн стане жовтуватим, його нанизують на тонкий дріт. Сформовані пучки розвішують під дахом навісу, що добре провітрюється. Тут продукт залишають підсихати терміном до одного місяця.