Найчастіше для приготування напою використовують ромашку, календулу, троянду, жасмин, липу, суцвіття яблуні та лаванду. Листя. Зазвичай чаї з листя і трав мають найнасиченіший смак та аромат. Для приготування беруться листя іван-чаю, м'яти, малини, суниці, полуниці тощо. Найчастіше приготування напою застосовують ромашку, календулу, троянду, жасмин, липу, суцвіття яблуні і лаванду. Листя. Зазвичай чаї з листя і трав мають найнасиченіший смак та аромат. Для приготування беруться листя іван-чаю, м'яти, малини, суниці, полуниці тощо.
Які рослини можна додавати до чаю?
Трави для чаю
- Ромашка аптечна. Надає трав'яним настоям чудового медового запаху. …
- Суниця. Чай заварюють із листя, плодів та квіток суниці. …
- Смородина. Дуже ароматне листя, воно прикрасить будь-який чай, як трав'яний, і звичайний. …
- Малин. …
- Вишневе. …
- М'ята. …
- Звіробій. …
- Іван-чай.
Як роблять чай у домашніх умовах?
- Для приготування чаю беруть 1 чайну ложку сухих ягід, заливають склянкою окропу, настоюють кілька хвилин і п'ють. …
- Для приготування чаю беруть чайну ложку сухого листя на склянку окропу. …
- Чай можна приготувати з однієї столової ложки сухих плодів горобини та однієї ложки шипшини на 1 літр окропу.
Як самому заготовити чай?
Встигніть заготувати сировину до того, як рослина почне пушитися (утворювати насіння), тому що на цей момент рослина втрачає свої лікувальні властивості. Для чаю збирається тільки листя з середини стебла. Зривайте їх обережно, щоб не пошкодити стебло. Щоб чай був ароматним, можна зібрати і суцвіття.
Які трави можна пити як чай?
П'ять ідеальних поєднань чаю, трав та спецій
- Листя малини + часточки апельсина + кориця
- Шавлія + меліса + запашний перець + гвоздика
- Солодка м'ята + часточки лимона + бадьян
- Чабрець + материнка (орегано) + лимонна цедра
- Листя вишні + листя суниці + стручок ванілі
02-Jun-2021
Яке листя можна додавати в чай?
Аркуш бадану – 3 частини, листя малини, чорної смородини та трава материнки – по 1 частині. Загальнозміцнюючий чай. Меліса або котовник, звіробій, квіти або плоди глоду, квітки липи, листя м'яти – у рівних частинах. Чай має м'яку заспокійливу дію.