Навіщо п'ють материнку?
Ця трава допомагає позбутися кашлю з мокротою, має м'які протизапальні властивості. Має відхаркувальну, сечогінну, жовчогінну та седативну дію, заспокоює нервову систему. Материнка рослина підвищує секрецію шлункового соку, посилює перистальтику кишок.
Як відрізнити материнку від чебрецю?
У сушеному вигляді чебрець і материнку складно відрізнити. У обох солодкуватий, насичений, з ноткою деревної гіркуватості аромат. За смаком рослини схожі, тому кулінари використовують їх у своїх стравах як взаємозамінні продукти. Але слід враховувати, що у чебрецю камфорний відтінок, у материнки а він більш терпкий.
Чим відрізняється материнки від орегано?
Материною вони називають дикоросла рослина, а орегано – культурне з більш вираженим ароматом. Власне материнка і орегано – це один і той же вид рослини – Origanum vulgare. … У кулінарії використовують як свіже листя рослини, так і сушені.
Чим корисний чай з чебрецю та материнки?
Трава чебрецю (тим'ян) у цьому напої заспокоїть, чинить протизапальну, в'яжучу та бактерицидну дію. Материнка ж має болезаспокійливий ефект, вона здатна лікувати багато хвороб і вважається "жіночою травою".
Кому не можна пити материнку?
Материнка протипоказана дітям до 18 років, суворо протипоказана під час вагітності. З обережністю траву застосовують при виразковій хворобі та гіперацидних гастритах (застосовувати лише поза стадією загострення).
Куди додавати материнку?
Материнку часто додають до складу ароматних сумішей для паштету, ліверу, ковбас. У домашній кухні цю пряність додають до запеченої картоплі чи овочів. Материнка добре підходить до смаженого, тушкованого та запеченого м'яса, соусів і підлив. Багато страв з грибів готують з додаванням материнки.
Як інакше називається чабер?
кондарі, молд. чимбру, арм. цитрон, узб. джамбул) (Satureja) сімейства Ясноткові (Lamiaceae) – ароматна перцева трава.
Як відрізнити майоран від материнки?
Зліва: У захищеному від вітру місці біля майорана виникають сильні пагони. Праворуч: Материнка менш чутлива до холоду. Її рожево-червоні квітки випромінюють сильний пряний аромат, а запах свіжого листя більш помірний.