Як довше зберегти шпинат?
Поліетиленовий пакет. Перед закладкою шпинату на зберігання його обертають у змочений цупкий папір. Потім листя кладуть у пакет, і вони знаходяться там до 3 тижнів у свіжому стані.
Як зберегти митий шпинат?
Якщо ви купили шпинат на ринку або в супермаркеті, то треба зберігати його в холодильнику у відділенні для овочів, а мити лише перед використанням. Можна помістити його в спеціальний пластиковий контейнер або загорнути в поліетиленовий пакет, зробивши в пакеті кілька дірочок для вентиляції.
Чи можна зберігати шпинат у морозилці?
Розкладаємо подрібнену зелень за формами для льоду. Заливаємо чистою водою та ставимо в морозильну камеру. Коли шпинатний лід буде готовим, можна, можливо скласти його в пакетики або маленькі лотки та зберігати в морозильної камери. Для соусів, пасти, різотто шпинат можна заморожувати у вигляді пюре, заливши вершковим маслом.
Як зберегти свіжий шпинат на зиму?
Спосіб № 2: з бланшуванням Киньте їх у киплячу воду і бланшуйте не більше півтори хвилини. Потім швидко вийміть зелень шумівкою, обсушіть і покладіть у контейнери для заморожування. Спочатку шпинат повинен кілька годин звикати до низької температури в холодильній камері, потім його можна прибрати в морозильник.
Як заморожений шпинат?
Перед вживанням заморожений шпинат слід викласти з упаковки в сито або друшляк, щоб стекла зайва рідина, можна трохи віджати листя, а потім відкривається небувале поле для діяльності: щи зелені із щавлем і шпинатом, борщ, бобові супи, омлет та запіканки, начинки для пирогів – один тільки пісочний киш-
Як правильно зберігати базилік?
Як зберігати свіжий базилік?
- Поставити стеблинки в склянку і залити водою, яка кожні 2-3 дні замінюється свіжою порцією. …
- Збільшити термін зберігання до 3 тижнів можна так: помістити базилік у склянку з водою, закрити прозорим пакетом, притиснувши краї мотузкою або гумкою.
Як заморозити шпинат для дітей?
Шпинат бланшируємо в окропі 20-30 секунд, після чого обдаємо крижаною водою. Пробиваємо блендером до однорідного пюре. За бажання можна перетерти через сито. Розкладаємо в силіконові форми або форми для льоду і оправляємо в морозильну камеру.