При температурі близько 0°С максимальний термін зберігання до 15 діб. Холодильні камери для зберігання томатів повинні мати вентиляцію. При зберіганні в камерах з регульованим газовим середовищем (РГС) за температури +11.. +13°С можна збільшити термін зберігання до 45-60 діб.
Який термін придатності у насіння томатів?
Якщо насіння упаковане в пакет із паперу, то його термін придатності становить 4 роки, якщо упаковка була створена з матеріалу, який не пропускає вологу, то термін придатності підвищується до 6 років. Вважається, що максимальним він стає, якщо зберігати насіння помідор у герметичній тарі зі скла.
Як зрозуміти, що помідори зіпсувалися?
Якщо продукт дійсно зіпсувався, він набуде неприємного запаху і на його поверхні або в пляшці виросте цвіль.
Як визначити свіжість помідорів?
Гарний, корисний помідор повинен бути дозрілим та вирощеним без зайвої кількості нітратів. Якщо він дуже м'який, значить перезрілий, а якщо твердий – недозрілий. З товстою шкіркою – напевно вирощений з використанням нітратів. Запах – добрий показник свіжості та зрілості.
Який термін схожості томатів?
Для проростання помідорного насіння мінімальна температура +8…+10 градусів, в цих умовах сходи з'являться через 8-12 днів. Оптимальна температура їх проростання близько +20 градусів, у разі сходи будуть вже через 4–5 днів.
Чи можна садити торішнє насіння томатів?
Відповідь проста: садити торішнє насіння можна та нормально. … Насіння томатів, Наприклад, можуть зберігатися до чотирьох-п'яти років.
Якого року краще садити насіння помідорів?
Зазвичай висівання ранніх томатів на розсаду відбувається у лютому – з середини до кінця місяця. А ось посів парникових сортів помідорів планують на пізніший період — першу декаду березня. Насіння ж томатів, призначених для вирощування у відкритому ґрунті, висівають на розсаду наприкінці березня.
Чому помідори не можна зберігати у холодильнику?
Через холодне повітря холодильники помідори втрачають запах та смакові якості. Змінюється структура овочів. помідор стає пухким у результаті руйнування клітинних мембран. Щоб томати не втратили смак, колір та запах, зберігати їх потрібно за кімнатної температури.