Як приготувати листя малини для чаю на зиму?
Спосіб приготування
- Зберіть листя малиникраще брати ніжні листочки, які ростуть у тіні. …
- Складіть листочки щільним шаром у відповідну за розміром банку.
- Чим щільнішим буде наповнення, тим краще. …
- Через добу дістаньте підв'ялені листочки з банки. …
- Далі, необхідно ретельно зім'яти листя руками.
Що таке ферментація листя для чаю?
Ферментація чаю – Це біохімічний процес окислення (бродіння) чайного листа під впливом температури, кисню, вологості та механічного впливу. … Наприклад, чаї Дянь Хун та Шу Пуер виготовляються з одного і того ж чайного куща. Різниця полягає в методі обробки чайних листя або ферментації.
Скільки годин ферментувати листя малини?
Це означає, що малина почала давати сік. Тепер залишаємо наш пакет, накритий рушником, полежати в темному місці ще протягом доби, щоб малинові листочки злегка почали бродити. Але не перетримайте! Така ферментація має тривати від 6 до 24 годин.
Як правильно збирати листя малини?
На відміну від листя смородини, де збирають середні листочки, у малини краще брати листя з самої верхівки. Особливої технології для збору листя ні. Їх можна зривати, зрізати. Після того, як потрібна кількість буде зібрана, листя необхідно розкласти на папері чи фанері.
Як засушити листя малини для чаю?
Щоб підв'язати наші листочки, складемо їх щільним шаром у відповідну за розміром банку. Чим щільнішим буде наповнення, тим краще. Закрийте банку кришкою і залишимо при кімнатній температурі на 24 години. Якщо вдома прохолодно, можна виставити банку на підвіконня на сонячне світло.
Чи потрібно мити листя малини перед сушінням?
Постарайтеся не мити листя перед сушінням. Тому краще за день-два до збору полийте кущ зі шланга або лійки. І дайте повністю висохнути. Крім того, вважається, що лікарські рослини найкраще збирати на місяць, що росте.
Як зробити ферментацію чаю?
У процесі скручування під впливом температури, кисню, вологи та механічних маніпуляцій з листя виділяється чайний сік – ферменти та поліфеноли. Якщо помістити сировину у відповідні температурні умови, сік починає бродити, внаслідок чого чай ферментується (Окислюється).