Протягом 5-6 годин можна висушити іван-чай в електросушарці при температурі +90 градусів. Іноді перевіряйте готовність сировини, оскільки пересушене листя набуде паперового смаку. Висушений іван-чай помістіть у ємності зі скла або пластику та щільно закрийте її. Зберігати сировину можна протягом трьох років. Протягом 5-6 годин можна висушити іван-чай в електросушарці при температурі +90 градусів. Іноді перевіряйте готовність сировини, оскільки пересушене листя набуде паперового смаку. Висушений іван-чай помістіть у ємності зі скла або пластику та щільно закрийте її. Зберігати сировину можна протягом трьох років.
Як Ферментувати чай у домашніх умовах?
Щоб самостійно обробити його в домашніх умовах, промийте кілограм листя, прокрутіть їх у м'ясорубці, складіть у глибокий посуд, щільно прикрийте. Розмістіть листя в приміщенні з температурою від двадцяти п'яти до тридцяти п'яти градусів терміном від восьми до шістнадцяти годин, після чого ферментація завершиться.
Як заготовляти чай у домашніх умовах?
Збирати листя кипрію потрібно вранці, але після того, як висохне роса, або ближче до вечора. Після збору листя треба ретельно переглянути, щоб у чай не потрапив лісовий клоп або равлик. Потім щільно укласти в целофанові пакети та прибрати на три дні в морозилку. Розморозивши, листя скочують у рулетики.
Як ферментувати та сушити іван чай?
Якщо ви більше любите гранульований чай, використовуйте м'ясорубку Для початку підв'яйте листя, нехай вони полежать добу в темному сухому місці. Пропустіть їх через м'ясорубку, після цього – ферментація та сушіння.
Як довго сушити Іван чай у духовці?
Зовні висушений копорський чай буде схожим на звичайний чорний. Іван–чай можна, можливо сушити і в сушарці, температуру при цьому встановлюють не більше 90 градусів, щоб сировина не втрачала своєї якості. Така сушіння, Залежно від стану листя, в середньому триває 5-6 годин.
Яке листя можна ферментувати для чаю?
Ферментувати для приготування чаїв можна листя вишні, яблуні, груші, суниці, малини, чорної смородини, чорноплідної горобини, клена, ліщини, м'яти та меліси. Листя можна заготовляти протягом усього сезону, обриваючи в суху погоду найніжніші та найчистіші (після дощу).