Так само, в сирому вигляді, можна заморозити не ціле листя, а шатковане. Для цього листя нарізаємо на сегменти товщиною приблизно 0,5 см або дрібніше. Розкладаємо по пакетах, контейнерах або інших ємностях для зберігання, розрахованих на використання 1 порції. Відправляємо в камеру для глибокого заморожування. May 28, 2017
Чи можна заморозити шпинат у морозилці?
Розкладаємо подрібнену зелень за формами для льоду. Заливаємо чистою водою та ставимо в морозильну камеру. Коли шпинатний лід буде готовим, можна, можливо скласти його в пакетики або маленькі лотки і зберігати в морозильної камери. Для соусів, пасти, різотто шпинат можна заморожувати у вигляді пюре, заливши вершковим маслом.
Як заморозити шпинат на зиму відео?
0:003:34Suggested clip 57 secondsШПІНАТ на зиму (2 способи) Як заморозити шпинат вдома … YouTubeStart of suggested clipEnd of suggested clip
Як заморожений шпинат?
Перед вживанням заморожений шпинат слід викласти з упаковки в сито або друшляк, щоб стекла зайва рідина, можна трохи віджати листя, а потім відкривається небувале поле для діяльності: щи зелені із щавлем і шпинатом, борщ, бобові супи, омлет та запіканки, начинки для пирогів – один тільки пісочний киш-
Як правильно зберігати шпинат взимку?
Поліетиленовий пакет. Перед закладкою шпинату на зберігання його обертають у змочений цупкий папір. Потім листя кладуть у пакет, і вони знаходяться там до 3 тижнів у свіжому стані.
Як заморозити шпинат для дітей?
Шпинат бланшируємо в окропі 20-30 секунд, після чого обдаємо крижаною водою. Пробиваємо блендером до однорідного пюре. За бажання можна перетерти через сито. Розкладаємо в силіконові форми або форми для льоду і оправляємо в морозильну камеру.
Як зберегти щавель у морозилці?
Листя щавлю можна заморозити цілими. Для цього листя потрібно зв'язати пучками. Скласти пучки на дерев'яну дошку, обмотану плівкою, або пластикову. Заморозити в такому вигляді морозилці, потім вийняти і, запакувавши їх у пакети, знову відразу прибрати в морозильну камеру.
Як сушити шпинат на зиму?
Просушити шпинат на кухонному рушнику. Розкласти шпинат в один шар на ґратах сушарки для овочів. Висушити протягом 2-3 годин до готовності. Сушений шпинат зберігати в сухій банці, що щільно закривається.